maanantai 25. huhtikuuta 2016

Puistonjohtaja Tuula Peltosen terveiset

Metsähallituksen luontopalvelut tarjoaa mielellään puitteet Peuran polun tapahtumalle.
Osuuskunta Polku ja Pitkos on luomassa uudenlaista yhteisöllistä toimintatapaa, joka soveltuu erinomaisesti kansallispuistoihin ja retkeilyreittien hoitoon. Tuleva tapahtuma yhdistää monia asioita. Pitkosten uusiminen on käytännönläheistä ja erittäin tarpeellista reittien ylläpitotyötä. Ympäristötaide tuo uusia elementtejä Salamajärven ja Peuran polun maisemiin, ja houkuttelee kulttuurin ystäviä nauttimaan myös luonnosta ja alueen palveluista. Osuuskunnan periaatteena on kestävä kehitys ja ympäristöasioiden huomioiminen, mikä näkyy tapahtuman suunnittelussa. Osuuskunta on myös hakenut uusia yhteistyökumppaneita tapahtumaan. Haluammekin myös luontopalvelujen puolesta kiittää UPM-Kymmenen Pietarsaaren sahaa pitkospuiden lahjoittamisesta ja viitasaarelaista Windsidea sähköjen järjestämisestä tiedotusta varten.

Elämme haasteellisia aikoja monessa mielessä. Taloudellinen tilanne on keskiössä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja toisaalta huoli ympäristön tilasta kasvaa koko ajan. Emme saa kuitenkaan lamaantua vaan meidän tulee yhä enemmän kehittää asioita ja luoda uutta. Pitkospuut vievät kulkijaa eteenpäin, samoin yhteistyö ja yhdessä tekeminen ovat keinoja edetä uusiin toimintatapoihin.

Luonnossa oleminen rentouttaa ja tuottaa hyvää mieltä. Omin käsin tekeminen ja uusien asioiden oppiminen lisää hyvinvointia. Myös taide elvyttää ja saa näkemään tutut asiat uudella tavalla. Peuran polun tapahtumassa ovat kaikki onnistuneen tapahtuman osaset kasassa. Tervetuloa vaikuttamaan ja nauttimaan luonnosta!

Tuula Peltonen
Puistonjohtaja
MetsähallitusEi kommentteja:

Lähetä kommentti