tiistai 17. huhtikuuta 2018

Merenkurkku 6.-8.4.2018

Merenkurkun retkellä ihastutti merikotkat, jäälakeus ja Björkörenin varaustupa. Saariston ja avomeren väliset veden eestaas-virtaukset olivat myös maakravun ihmettelyn aiheena - niistä syntyi sulia yllättäviin paikkoihin. Reissu Jyväskylästä sujui puhtaasti biokaasulla Vaasan Stormossenin biokaasutankkausaseman ansiosta.
tiistai 13. maaliskuuta 2018

Retki Vaasan saaristoon ja talkoot Heikinjärvellä!

Osuuskunta järjestää keväisen retken Vaasan saaristoon 6.-8.4.2018. Majoitumme Metsähallituksen luontopalveluiden varaustuvalle eli Björkörenin kämpälle. Hiihtelemme lähimaastossa ja pidämme osuuskunnan vuosikokouksen samalla.
Jos retki ja/tai jäsenyys kiinnostaa, niin ota yhteys: Heikki Susiluoma 040-5504944 tai heikki.susiluoma@ekoportti.fi.

Syyskuun ensimmäisen viikonlopun ympärillä järjestämme vesistön luonnontilaan palauttamistalkoot Heikinjärvellä Salamajärven kansallispuistossa. Tavoitteena on nostaa muutaman lammen ja Heikinjärven pintaa sekä kivetä Koirajokea. Tarkempi ohjelma selviää maaliskuun aikana.

torstai 25. toukokuuta 2017

Vielä ehtii - Keitele Group tarjoaa lankkua!

Tämän kesän pitkostalkoot Peuran polulla alkavat ensi tiistaina 30.5. aamupäivällä Lehtosenjärvellä. Vielä ehtii mukaan vaikka vain yhdeksi päiväksi eli ota yhteyttä Heikki Susiluomaan (040 550 4944) jos haluat mukaan.
Tänä vuonna retkeä sponsoroi Keitele Group, joka lahjoittaa 500 metriä pitkoslankkua. Sillä ja edellisvuodelta jääneillä lankuilla kunnostamme kolmessa kohteessa pitkoksia.

torstai 6. huhtikuuta 2017

Uudet talkoot Peuranpolulla viikolla 22 (30.5.-3.6.2017)

Ilmoittaudu mukaan! 

Osuuskunta Polku ja Pitkos jatkaa Peuranpolun "haltuunottoa" tänä vuonna Lehtosenjärven suunnalla. Kunnostamme useassa pätkässä polkua erämaisen ja kauniin Lehtosenjärven rantamilla. Kaksi muuta kohdetta ovat Nielujärvellä ja Matolamminnevalla. Töiden ohessa voi nauttia ympäröivästä luonnosta ja erämaan hiljaisuudesta.
 
Peuran polun varrella olevan Valkeisen ympärille kunnostetaan myös pitkoksia talkoilla. Valkeisen talkoot tapahtuu Lestijärven ympäristöyhdistyksen aktiivisen työn tuloksena ja talkoot jakautuvat useaan ajankohtaan aktiivisten lestiläisten porukoiden aikataulun mukaan.

Tavoitteena mieleenpainuva vaelluspolku joka sisältää ympäristötaiteellisia yllätyksiä

Emme tavoittele sen vähempää kuin eteläisen Suomen hienointa polkua. Ja siihen työhön voit sinäkin osallistua. Tule mukaan ideoimaan ja rakentamaan vuoden 2017 pätkää ja samalla suunnittelemaan vuoden 2018 isompaa tapahtumaan Peuranpolun kunnostamiseksi ja saattamiseksi maailmankartalle.

Lähetä postia osoitteella heikki.susiluoma@ekoportti.fi tai ilkkakuukka@gmail.com. Voit myös soittaa soittaa.
Heikki: 0405504944
Ilkka: 0505243534

Vaihda sinäkin perspektiiviä elämän valtatielle - Polku ja Pitkos
sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tavoite ylitettiin!

Polku ja Pitkoksen ensimmäisen talkoon pitkostulos eli valmiin pitkoksen pituus oli 15.6. 515 metriä!  Alunperin tavoite oli noin 400 metriä eli tavoite saavutettiin reilusti.  Alla olevassa kuvassa kolmannen pätkän uudet pitkokset yhtyvät vuoden 2015 uusittuun jo harmaantuneeseen pitkokseen. Talkoiden ammattilainen ja vetäjä luontovalvoja Tapani Pohjonen ja Ilkka Kuukka urakan päätepisteessä ja Tapani kirjoittamassa tapahtumaa ja vuosilukua perinteiseen tapaan pitkokselle.lauantai 11. kesäkuuta 2016

torstai 9. kesäkuuta 2016

Pitkos etenee - YLE kommentoi

Ensimmäinen talkoopäivä on takana ja ensimmäinen kohde tehty ja Yleisradiokin kävi kohteessa tekemässä ohjelmaa niin radion kuin myös tv:n ohjelmavirtaan:

http://areena.yle.fi/1-3503293?autoplay=true

http://areena.yle.fi/1-3502785?autoplay=true

Mieltämme lämmittää myös tietoisuus siitä, että 34. joukkorahoittajamesenaattimme on rikkonut tuhannen euron minimitavoitteemme! Lämmin kiitos kaikille jo osallistuneille! Tästä se lähtee...